28 Ocak 2009 Çarşamba

sebzeli tavuk güveç

Sebzeli Tavuk Güveç

MALZEMELER

750 gr Tavuk ( kuşbaşı)https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXbrrbtB4HAWlk6QjWFZ0zYKHEAITxQb6Q8kcMvcwefClaAcTtVg4Nw6INd3mdCAuKC232RcNk7fJaYEx5q_givtpzdPQW4MzBwuXpbodY14cRlGwUEg8lswj9OTlpYdw-fAi_tMe-374/s400/po%C4%9Fa%C3%A7a+010.jpg

2 adet patlıcan

2 adet patetes

2 domates

2 sivribiber

2-3 adet soğan

2-3 diş sarımsak

Karabiber

Tuz

Kırmızı biber

1 tatlı kaşığı salça

HAZIRLANIŞI

Tüm sebzeler soyulur, iri iri doğranılıp kızartılır, tavuklar da aynı şekilde yağda kızartılır. Güvece önce tavuk etleri, üzerlerine de sebzeler konulur. Soğanlar iri iri doğranılarak, sarımsak, biber ile yağda kavrulur. Domatesler küp seklinde doğranılarak salça baharat ve yarım su bardağından biraz fazla sıcak su ileve edilerek etlerin üzerine dökülür. Dilerseniz küçük güveçlere de koyabilirsiniz.Fırında 40 dk. pişirilir.Arzuya göre fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar peyniri rendesi ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: