9 Mart 2009 Pazartesi

ETLİ BEZELYE

MALZEMELER
  • 250 gr.dana kuşbaşı(kıymada kullanabilirsiniz)
  • 1 kilo ayıklanmış bezelye
  • 1tatlı kaş.biber 1 yemek kaş.domates salçası
  • 1 baş soğan
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • tuz ve sıvı yağ
YAPILIŞI
Etler tencereye alınır önce birazda su ilave
ederek suyunu salıp çekinceye kadar sotelenir.Sıvı yağda biraz kavurduktan sonra
ince ince doğranmış soğanlar ilave edilir,pembeleşince salçaları
ardından sırasıyla zar şeklinde doğranmış havuç
küp şeklinde doğranmış patates biraz çevirdikten sonra
bezelyeler ilave edilir (eger ki kutu koserveyse suyumuzu koyduktan sonra ilave edelim),üstünü basacak şekilde suyu ve tuzu ilave edilir
ve pişmeye bırakılır.Suyunu kendi isteğinize göre ayarlayın
ama unutmayın sıcak su kullanın.Yanında birde pilav harika olur.Afiyet olsunn.