1 Mart 2009 Pazar

fırın sütlaç


MALZEMELER:
http://www.vadirestaurant.com/yiyecek/tatli/firin_sutlac.jpg
  • 2 kilo süt
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 bardak şeker
  • 1/2 çay kaşığı damla sakızı

YAPILIŞI:

1. Sütü çelik bir tencereye koyun.Yıkanmış ve süzülmüş pirinçi ilave edin.Kısık ateşte pişirmeye bırakın.Arada bir tahta kaşıkla karıştırın.Pirinçler yumuşamaya başlayıp tencerenini üstünde bir kasymak tabakası oluşunca dövülmüş damla sakızını atıp karıştırın.Damla sakızını fazla koyarsanız tatlının açı olacaktır.Lütfen buna dikikat edin.

2. Tencerenin içinde pirinç ve süt koyulaştığı zaman yani puding kıvamına geldiğinde şekeri ilave edin.Siz şekeri damak tadınıza göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz. Kullanacağınız şeker miktarını yavaş yavaş ilave edin.Az gelirse biraz daha koyup karıştırın.Bu bütün süt tatlıları için geçerlidir.

3. Tatlıyı ocaktan alın.Sıcak iken fırın kaplarına ; yoksa cam herhangi bir kaseye dökün.Fırını ızgaraya alıp 250 derece de ısıtın.Fırın tepsisinin içine iki bardak su koyun.Kaseleri bu şekilde fırına verin.Üzerleri kızarınca fırından çıkarın.Buzdolabında 1- 2 saat bekletin.Üzerine tarçın ve fındık serpip servis edin.afiyet olsun.

minik pizzalar

Malzemeleri:

- 3 su bardagi un (500 gr)
- 1/2 cay bardagi cicek yagi
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 corba kasigi toz seker
- alabildigi kadar su

Ic malzemesi:

- çeri domates
- sivri biber
- dilimlenmis cekirdeksiz yesil zeytin
- kasar peyniri
- domates sosu(rendesi olabilir)
- kekik(isteğe bağlı)

Yapilisi:

1. Karistirma kabina unu döküyoruz. Ortasini havuz seklinde aciyoruz. Icine mayayi, yumurtanin beyazini, cicek yagini, unun üzerine de tuzunu, toz sekerini serpistiriyoruz.

2. Havuzun ortasindaki mayayi az miktarda suyla eritiyoruz ve yeterince suyla kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirliyoruz. Hamuru iyi bir sekilde yoguruyoruz. Ceviz büyüklügünde bezeler halinde kesiyoruz. Yaglanmis bir firin tepsisine siralayip, parmak uclariyla bastirarak bezeleri yassilastiriyoruz.

3. Üzerine yumurta sarisi (ben yumurta kullanmadim ve domates sosundan sürdüm) sürüyoruz. Ayrica üzerine istenilen malzemelerden (domates, sucuk, zeytin, sivri biber ve kasar peyniri rendesi) koyup, tepsi mayasi geldiktan sonra 200 derece isitilmis firinda yaklasik 10 dakika kadar pisiriyoruz.Afiyet olsun.

kabaklı kolay pizza


Malzemeler :

3 yufka
beyaz peynir
kaşar peyniri
mihaliç peyniri
3 kabak
1 tutam dereotu
2 sap taze soğan
1 domates
tuz,karabiber

Sosu için:
1 yumurta
1 çay b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
Yapılıışı :
Yuvarlak bir tepsiye 1.yufkayı serin.Üzerine diğer kalan 2 adet yufkayı elinizle parçalayıp tepsiye ilave edin. Üzerine 1 yumurta,1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvıyağ ile hazırladığınız sosu dökün. Sosun üzerine ince kesilmiş dereotu ve taze soğanı ilave edin. Üzerine peynirleri serpin.Kabakları kesip sıvıyağda soteleyin. Kabakları ilave edin tepsiye.Üzerine domatesi ekleyin. En üstte kaşar peyniri serpin. 1.yufkanın dışta kalan kısımlarını içe doğru kıvırın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pizzanızı pişirin.