4 Şubat 2009 Çarşamba

Şehriyeli Tavuk Çorbası

MALZEMELERhttp://1.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5A/SMa49-PBh3I/AAAAAAAAA7o/paV3ivi7YXA/s320/Tavuklu+Sehriye+Corbasi+Tabakta.jpg

1.5 çay kaşığı karabiber

1.5 çorba kaşığı tel şehriye

Yarım tavuk

1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)

1.5 litre su

1/4 demet Maydanoz

1/4 çorba kaşığı limon suyu

2 küçük kuru soğan, soyulmuş

Yeterince tuz

5 kişilik

HAZIRLANIŞI

Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın. Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin. Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın. Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın. Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin. Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz.

YAŞ PASTA

malzemeler

4 yumurta
1 su bar.şeker
1 su bar.un
1 kabartma tozu
2 yemek kaş.kakao(isteğe göre)
kekini ıslatmak için içine
1 yemek kaş. şeker koyulmuş süt

kreması

1 litre süt
4 yemek kaş.un
4 yemek kaş.şeker
1 paket krem şanti

çukulatalı sosu

1 paket çukulata sosu
2/5 su bar.süt
isteğe göre sosu evde kendinizde
hazırlayabilirsiniz

yapılışı

önce yumurtaları çırpın sonra sırasıyla şeker,kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip pandispanya kekini hazırlayın fırına verin piştikten sonra üstüne 1 su bardağı sütü döküp ıslatın.
kremasınıda pişirin üstüne yayın en üstünede çukulatalı sosu pişirip dökün.Artık üstünü siz ne isterdeniz onunla süsleyebilirsiniz.

Bu pastayı dilerseniz düz bir tepside yapabilir dilerseniz kalıpla yapabilirsiniz
eğer denerseniz bu pasta sizin çocukların ve arkadaşlarınızın vazgeçilmezi olacaktır.
ORMAN KEBABI 2

6 kişilik

Malzeme:
1 kilo kuşbaşı et
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
3 adet patates
3 adet havuç
1 su bardağı taze iç bezelye
karabiber
tuz

Yapılışı:
Soğan ayıklanıp yemeklik doğranır.
Et ile beraber tencereye alınarak suyunu çekene kadar kavrulur.
2 su bardağı su ve tuz ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Patates ve havuçlar ayıklanıp küp küp kesilir.
Bezelyelerle beraber etlere ilave edilir.
Tuzu ve karabiberi ayarlanarak sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.