26 Mart 2009 Perşembe

REVANİ

http://www.haberaktuel.com/images/recipe/30.jpg


6 yumurta
8 fincan şeker
4 fincan yoğurt
1 yemek kaş. sıvı yağ
2 kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
10-11 fincan un

Şerbeti


6/5-7/5 su bar.şeker isteğe bağlı
1o su bar. su
biraz limon suyu
(şerbet soğuk suyun içinde
eritilir kaynatılmaz)

Yumurtalar iyice çırpılır sırasıyla şeker
yoğurt,yağ,kabartma tozu,limon kabuğu rendesi
ilave edilip karıştırılır.Unuda ilave edip iyice yedirdikten sonra
(kıvamı kek gibi oluyor)davul fırın tepsisine yada
o büyüklükte başka bir kenarlı tepsiye dökülüp
pişirilir(bu ölçüyü yarım hazırlayıp daha küçük
bir tepsidede yapabilirsiniz).Fırından çıkarınca hemen şerbeti
dökülür.Kesstikten sonra hindistan cevizi yada yeşil fıstıkla süslenir.
Afiyet olsun.

ayva tatlısı




MALZEMELER:

  • 6 adet ayva
  • 1 kg toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı gıda boyası, (ayva tatlısı için aldığınızı belirtin)
  • 10 adet karanfil
  • ayvaların çekirdekleri
  • 3 adet elma
  • 1 çay bar.şeker
  • biraz tarçın

HAZIRLANISI:

  • Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz. Çekirdek kisimlarini temizleyip cekirdeklerini cikarip bir kenara alıyoruz. Temizlenen ayvaları yayvan bir tencereye yanyana diziyoruz. (duduklu tencereye koymayin cok cabuk dagilabiliyolar) üzerine bir kase suda eritilmiş gıda boyasını döküyoruz. (ayvalarimizin rengi kipkirmizi oluyor boylelikle) toz şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ekliyoruz. Ayvaların yarısına gelecek kadar soğuk su koyuyoruz. Taşmamasına dikkat ediyoruz ve pişiriyoruz.Elmaları rendeleyip şekerle pişiriyoruz tarçını ilave edip ayvaların çıkardığımız çekirdek yataklarına koyup bir iki taşım daha pişirip servis tabağına alıp soğuduktan sonra kaymak, ceviz veya antep fıstığı ile susluyoruz.Afiyet olsun.

Kadayıf Sarması



Malzeme :

* 250 gr.tel kadayıf
* 2 çorba k.tereyağı
* 1 kase ceviz


şerbeti için:

* 3 su b.su
* 2 su b.su


Hazırlanışı :

Kadayıfların üzerine erimiş tereyağını dökerek iyice harmanlayın. Daha sonra kadayıfdan elinizle
bir parça alıp açın.İçine ceviz parçaları koyup sarma yapar gibi sarın. Tepsiye bütün kadayıfları alıp 180
derecede pişirin. Bu arada şerbeti kaynatıp ılıtın. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti döküp
şerbeti çekmesini bekleyin.