26 Mart 2009 Perşembe

ayva tatlısı




MALZEMELER:

  • 6 adet ayva
  • 1 kg toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı gıda boyası, (ayva tatlısı için aldığınızı belirtin)
  • 10 adet karanfil
  • ayvaların çekirdekleri
  • 3 adet elma
  • 1 çay bar.şeker
  • biraz tarçın

HAZIRLANISI:

  • Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz. Çekirdek kisimlarini temizleyip cekirdeklerini cikarip bir kenara alıyoruz. Temizlenen ayvaları yayvan bir tencereye yanyana diziyoruz. (duduklu tencereye koymayin cok cabuk dagilabiliyolar) üzerine bir kase suda eritilmiş gıda boyasını döküyoruz. (ayvalarimizin rengi kipkirmizi oluyor boylelikle) toz şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ekliyoruz. Ayvaların yarısına gelecek kadar soğuk su koyuyoruz. Taşmamasına dikkat ediyoruz ve pişiriyoruz.Elmaları rendeleyip şekerle pişiriyoruz tarçını ilave edip ayvaların çıkardığımız çekirdek yataklarına koyup bir iki taşım daha pişirip servis tabağına alıp soğuduktan sonra kaymak, ceviz veya antep fıstığı ile susluyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: