18 Ocak 2009 Pazar

hasan paşa köftesi



HASAN PAŞA KÖFTESİ




MALZEMELER : 8 kişilik

Köfteler için:
- 750g kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 2 yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- tuz
- karabiber

Püre için:

- 5-6 patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- yarım su bardağı süt
- tuz

Salçalı sos için:

- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su

YAPILIŞI :

Öncelikle püreyi yapmak için patatesleri soyun ve haşlayın. Tereyağını bir tencerede eritin ve patatesleri ekleyin. Yumurtaları da ekleyip karıştırın. Bir yandan karıştırırken diğer yandan sütü ilave edin ve tuzunu da ekleyerek püre haline getirin.

Köfte malzemlerini karıştırarak harcı yapın. Harçdan köftelik parçalar kopararak ortasını çukurlaştırın. Köfteleri yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizerek üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra köfte çukurlarına 2-3 tatlı kaşığı yaptığınız püreden yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına verip pembeleşinceye dek pişirin.

afiyet olsun.

Etli Taze Fasulye:

Malzemeler:

  • 2 adet kuru soğan
  • yarım kg. kuşbaşı et
  • 1 kg. taze fasulye
  • 2 adet domates
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • tuz
  • 1 su bardağı kaynar içme suyu

Hazırlanması:

  1. Soğanı ve etleri tavaya alın, etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.
  2. Tuz ve su hariç kalan malzemeleri ekleyip 15-20 dakika kavurun. (mümkün olduğunca uzun kavurmalısınız)
  3. 20 dakikanın sonunda 1 bardak kaynamış iyi suyu ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Tuzunu ayarlayıp servis yapın

keşkek





KEŞK
EK

MALZEMELER
1 su bardagi asurelik bugday
250 gram gerdan eti
2 çorba kasigi tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ
Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin. Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin. 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çirpin. Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tozkırmızı biber yada salçayla sos hazırlayıp,yemegin üzerinde gezdirin.(Buğdayı mikser yerine kepçeyle döverek ezmenizi tavsiye ederim eski usüldür biraz yorar ama inanın daha lezzetli olu

Mercimek Çorbası

Şubat 23, 2008 · Kategori: Çorbalar

Malzemeler

1 su bardaği kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 kaşık biber ve domates salçası
Tuz,bir cimtik karabiber
limon
2 litre su
Hazırlanışı
Mercimekler iyice yıkanıp nişastası tamamen gittikten sonra düdüklü tencereye alinir, patates, havuç, soğan kabukları soyulup düdüklüye küçük küçük doğranıp ilave edilir. Su, az karabiber ve biraz tuz eklenip düdüklünün kapaği kapatılır
ve 5 dakika kaynatılır.Daha sonra bir tencereye sıvıyağ konur ve salça ilave edilir.Salça kavrulunca az su dökülür ve karıştırılır ateşten alınan düdüklünün içindeki çorba ince bir suzgeçten geçirilerek (tercihen süt süzgüsü) tenceredeki
yağin üzerine süzülür ve karıştırılır eğer kıvamı koyu ise biraz daha kaynamış su ilave edilir ve 10-15 dakika ateş kısılır ve kaynatılır.



ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI



Bu çorbayı pek yapmayız ama inanın yapıldığında bebekler için ideal bir çorba oluyor.Büyükler içinde üstünü karabiber ve ince kıyılmış maydanozla servis ederseniz tadına doyulmuyor.Dilerseniz içine haşlanmış nohutta koyabilirsiniz yakışıyor.

Malzemeler :

  • 4 tane iri boy domates
  • 1,5-2 kahve fincanı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz karabiber
  • Çorbanın hazırlanışı:

    Domatesler rendelenir. Önceden ısıtılmış olan teflon tencerede, 1 çorba kaşığı zeytinyağı kızdırılır. Yağ iyice kızdıktan sonra rendelenmiş domatesler suyunu çekene kadar kavrulur. Bu esnada arpa şehriyelerde ilave edilir ve domatesle beraber kavrulur. Renginin dahada kırmızı olması için, 1 tatlı kaşığı salça ilave edilir. Bu karışımın üzerine istenildiği kadar kaynamış su ilave edilir (makul olan miktar 5-6 su bardağıdır). Çorba kaynayıncaya kadar orta ateşte arada karıştırılarak pişirilir. Arzuya göre içine limon sıkılabilir. Afiyet olsun.

    Not: Çok az yağı ve unsuz oluşu sebebiyle diyet yapanların rahatlıkla içebileceği bir çorbadır.
    YAYLA ÇORBASI

    Malzemeler:( 8-10 porsiyon)

    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı pirinç
    • 1 yumurta
    • 1 yemek kaşığı margarin
    • 1 yemek kaşığıkuru nane
    • tuz
    • kırmızı biber

    Yapılışı:

    1. 10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır.
    2. Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
    3. Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir.
    4. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.(ben naneyi bu aşamada ilave ediyorum.Naneyi yağda kavurmuyorum.)
    5. Ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir.
    6. Üzerine kuru nane veya hafif kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.

    Afiyet Olsun

    hamur işleri

    un kurabiyesi

    UN KURABİYESİ
    MALZEMELER


    *1 paket margarin
    *1 çay bardağı sıvı yağ

    *4 yemek kaşığı nişasta
    *4 yemek kaşığı pudra şekeri
    *1 paket kabartma tozu ve vanilya
    *5 su bardağı un


    YAPILIŞI


    *Margarin(elde eriyecek), sıvı yağ,nişasta,
    şeker
    kabartma tozu,vanilya beraber karıştırılır sonra un

    ilave edilir özleşene kadar iyice uoğrulur cevizden büyük
    parçalar koparıp yuvarlanır 150 derece fırında hafif

    pembeleşene kadar pişirilir.Fırından çıkarınca üstüne
    pudra şekeri serpilip servis edilir
    .

    Hem çabuk hemde harika bir kurabiye tarifidir

    yiyenler bayılıyor .AFİYET OLSUN


    PATATESLİ BÖREK

    MALZEMELER
    * 4 yufka
    * haşlanmış patates
    * 1 soğan
    * 1 çorba k. biber salçası

    Sosu için:

    o 2 yumurta
    o 1 çay b. sıvıyağ
    o 1 çay b. süt

    Hazirlanisi :

    Patatesleri haşlayıp ezin. Bir tavaya biraz sıvıyağ alıp soğanları soteleyin.Üzerine biber salçasını ve ezilmiş patatesleri ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra iki yufkayı üst üste koyup siğara böreği gibi kesin. Patatesli iç harçtan birer kaşık koyup gevşek bir şekilde sarın.

    Üzerini bıçakla keserek hazırladığınız sostan dökün.Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapıp tepsiyi doldurun. Börekleri 180 derecede pişirin.

    atkı va şapka modelleri

    ara oyası fiskos ve danteller

    derya baykal.com atkı ve etol modelleri