18 Ocak 2009 Pazar



ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI



Bu çorbayı pek yapmayız ama inanın yapıldığında bebekler için ideal bir çorba oluyor.Büyükler içinde üstünü karabiber ve ince kıyılmış maydanozla servis ederseniz tadına doyulmuyor.Dilerseniz içine haşlanmış nohutta koyabilirsiniz yakışıyor.

Malzemeler :

  • 4 tane iri boy domates
  • 1,5-2 kahve fincanı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz karabiber
  • Çorbanın hazırlanışı:

    Domatesler rendelenir. Önceden ısıtılmış olan teflon tencerede, 1 çorba kaşığı zeytinyağı kızdırılır. Yağ iyice kızdıktan sonra rendelenmiş domatesler suyunu çekene kadar kavrulur. Bu esnada arpa şehriyelerde ilave edilir ve domatesle beraber kavrulur. Renginin dahada kırmızı olması için, 1 tatlı kaşığı salça ilave edilir. Bu karışımın üzerine istenildiği kadar kaynamış su ilave edilir (makul olan miktar 5-6 su bardağıdır). Çorba kaynayıncaya kadar orta ateşte arada karıştırılarak pişirilir. Arzuya göre içine limon sıkılabilir. Afiyet olsun.

    Not: Çok az yağı ve unsuz oluşu sebebiyle diyet yapanların rahatlıkla içebileceği bir çorbadır.

    Hiç yorum yok: