18 Ocak 2009 Pazar

hamur işleri

un kurabiyesi

UN KURABİYESİ
MALZEMELER


*1 paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ

*4 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu ve vanilya
*5 su bardağı un


YAPILIŞI


*Margarin(elde eriyecek), sıvı yağ,nişasta,
şeker
kabartma tozu,vanilya beraber karıştırılır sonra un

ilave edilir özleşene kadar iyice uoğrulur cevizden büyük
parçalar koparıp yuvarlanır 150 derece fırında hafif

pembeleşene kadar pişirilir.Fırından çıkarınca üstüne
pudra şekeri serpilip servis edilir
.

Hem çabuk hemde harika bir kurabiye tarifidir

yiyenler bayılıyor .AFİYET OLSUN


PATATESLİ BÖREK

MALZEMELER
* 4 yufka
* haşlanmış patates
* 1 soğan
* 1 çorba k. biber salçası

Sosu için:

o 2 yumurta
o 1 çay b. sıvıyağ
o 1 çay b. süt

Hazirlanisi :

Patatesleri haşlayıp ezin. Bir tavaya biraz sıvıyağ alıp soğanları soteleyin.Üzerine biber salçasını ve ezilmiş patatesleri ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra iki yufkayı üst üste koyup siğara böreği gibi kesin. Patatesli iç harçtan birer kaşık koyup gevşek bir şekilde sarın.

Üzerini bıçakla keserek hazırladığınız sostan dökün.Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapıp tepsiyi doldurun. Börekleri 180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok: