18 Ocak 2009 Pazar

YAYLA ÇORBASI

Malzemeler:( 8-10 porsiyon)

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığıkuru nane
  • tuz
  • kırmızı biber

Yapılışı:

  1. 10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır.
  2. Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
  3. Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir.
  4. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.(ben naneyi bu aşamada ilave ediyorum.Naneyi yağda kavurmuyorum.)
  5. Ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir.
  6. Üzerine kuru nane veya hafif kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: