18 Ocak 2009 Pazar

keşkek





KEŞK
EK

MALZEMELER
1 su bardagi asurelik bugday
250 gram gerdan eti
2 çorba kasigi tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ
Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin. Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin. 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çirpin. Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tozkırmızı biber yada salçayla sos hazırlayıp,yemegin üzerinde gezdirin.(Buğdayı mikser yerine kepçeyle döverek ezmenizi tavsiye ederim eski usüldür biraz yorar ama inanın daha lezzetli olu

Hiç yorum yok: