18 Ocak 2009 Pazar
keşkek
KEŞKEK
MALZEMELER
1 su bardagi asurelik bugday
250 gram gerdan eti
2 çorba kasigi tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin. Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin. 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çirpin. Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tozkırmızı biber yada salçayla sos hazırlayıp,yemegin üzerinde gezdirin.(Buğdayı mikser yerine kepçeyle döverek ezmenizi tavsiye ederim eski usüldür biraz yorar ama inanın daha lezzetli olu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder