18 Ocak 2009 Pazar

Mercimek Çorbası

Şubat 23, 2008 · Kategori: Çorbalar

Malzemeler

1 su bardaği kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 kaşık biber ve domates salçası
Tuz,bir cimtik karabiber
limon
2 litre su
Hazırlanışı
Mercimekler iyice yıkanıp nişastası tamamen gittikten sonra düdüklü tencereye alinir, patates, havuç, soğan kabukları soyulup düdüklüye küçük küçük doğranıp ilave edilir. Su, az karabiber ve biraz tuz eklenip düdüklünün kapaği kapatılır
ve 5 dakika kaynatılır.Daha sonra bir tencereye sıvıyağ konur ve salça ilave edilir.Salça kavrulunca az su dökülür ve karıştırılır ateşten alınan düdüklünün içindeki çorba ince bir suzgeçten geçirilerek (tercihen süt süzgüsü) tenceredeki
yağin üzerine süzülür ve karıştırılır eğer kıvamı koyu ise biraz daha kaynamış su ilave edilir ve 10-15 dakika ateş kısılır ve kaynatılır.

Hiç yorum yok: