28 Ocak 2009 Çarşamba

sebzeli tavuk güveç

Sebzeli Tavuk Güveç

MALZEMELER

750 gr Tavuk ( kuşbaşı)https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXbrrbtB4HAWlk6QjWFZ0zYKHEAITxQb6Q8kcMvcwefClaAcTtVg4Nw6INd3mdCAuKC232RcNk7fJaYEx5q_givtpzdPQW4MzBwuXpbodY14cRlGwUEg8lswj9OTlpYdw-fAi_tMe-374/s400/po%C4%9Fa%C3%A7a+010.jpg

2 adet patlıcan

2 adet patetes

2 domates

2 sivribiber

2-3 adet soğan

2-3 diş sarımsak

Karabiber

Tuz

Kırmızı biber

1 tatlı kaşığı salça

HAZIRLANIŞI

Tüm sebzeler soyulur, iri iri doğranılıp kızartılır, tavuklar da aynı şekilde yağda kızartılır. Güvece önce tavuk etleri, üzerlerine de sebzeler konulur. Soğanlar iri iri doğranılarak, sarımsak, biber ile yağda kavrulur. Domatesler küp seklinde doğranılarak salça baharat ve yarım su bardağından biraz fazla sıcak su ileve edilerek etlerin üzerine dökülür. Dilerseniz küçük güveçlere de koyabilirsiniz.Fırında 40 dk. pişirilir.Arzuya göre fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar peyniri rendesi ilave edebilirsiniz.

tavuk köftesi

Tavuk Köftesihttp://farm1.static.flickr.com/11/13519621_bae0a512b7.jpg

MALZEMELER

1/2 tavuk (haşlanmış, didiklenmiş)

1 1/4 kahve fincanı un

2 çorba kaşığı margarin

3/4 su bardağı süt

1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri

3 yumurta

galeta unu

1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

tuz

karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağı yakmadan eritin. Unu ekleyerek sarartmadan kavurun, kaynar sütü dökerek hızla karıştırın. Pütürsüz bir bulamaç yapın. Yumurta sarılarını, rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu, karabiberi, tavuğu ekleyerek sıkı bir hamur olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hamuru yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra küçük parçalar kopartarak köfteler yapın. Önce unar, sonra çırpılmış yumurtaya ve en sonra galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.

Not: bu tarifte tavuk yerine patlıcan kullanırsanız patlıcan köftesi yapmış olursunuz

mercimek köftesi

Mercimek Köftesihttp://www.mardin.gov.tr/images/resim/mercimek_koftesi.jpg

MALZEMELER

2 su bardağı kırmızı mercimek

1 kase köftelik bulgur

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

4 çorba kaşığı zetinyağı

3 adet orta boy soğan

5 adet yeşil soğan

½ demet maydanoz

½ demet dereotu , yada nane (isteğe bağlı )

tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon

HAZIRLANIŞI

Kırmızı mercimekleri haşladıktan, sonra tepsiye konan bulgurun üzerine suyu ile birlikte dökün. Üzerini örterek bir süre bekletin. Kalın dipli bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve salçayı ilave edin. Daha sonra baharatlarla birlikte bulgura ilave edip iyice yoğurun. Kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu koyup karıştırın.Bir süre daha yoğurduktan sonra avuç içinde köfte şeklini verin. Servis tabağına alınp turşu yada kıvırcık salata ile servis

tekirdağ köfteler

TEKİRDAĞ KÖFTESİ

MALZEMELER

Yarım kilo köftelik kıyma,http://www.tatildeyim.com/foto/24/tekirdag_koftesi.jpg

1 yumurta,

2-3 dilim kuru ekmek,

1 baş orta boy kuru soğan,

Tuz,

Karabiber,

Kimyon,

Nane.

HAZIRLANIŞI

Kıymaya rendelenmiş kuru soganı ve rendelenmiş emekleri ilave edelim. Yumurtayı da ilave ederek hamur gibi yoğuralım. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyerek harç elimizi bırakana dek yoğuralım. Yuvarlak köfteler yapalım ve yağlı tavada kızartalım.

hamur işleri

Boşnak Böreği



Malzemeler :


* 5 su b.un
* 1 çay b.sıvıyağ
* tuz
* su

İç harcı için:

* beyaz peynir
* maydonoz

Üzeri için:

* 1 yumurta

Hazırlanışı :

5 su b. un karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz, su ve sıvıyağ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılarak açılabildiği kadar açılır. Daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek biraz da elle açılır. Daha sonra maydanoz ve peynir ile iç harç hazırlanır. Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan
kıvırmaya başlanarak sarılır. Bütün hamurlar için aynı işlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede pişirilir.