1 Nisan 2009 Çarşamba

GÖCE AŞI

Bu yemek ege mutfağından,şöyle söyleyebilirim kayserililerin mantısı buldan'ın
göce aşı, bu yemek çok eskilerden beri yapılan, şimdi ki gençlerin belki de pek bilmedikleri
bir yemek.Geçen hafta Züfra halamda yedim ordan aldım tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
O şimdi umrede(Allah herkese kısmet etsin)Çay saatlerinde de yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
  • 250 gr.göcelik(dövülmüş buğday)
  • kuru biber
  • süzme yoğurt
  • sarımsak
YAPILIŞI
dövülmüş buğday iyice yıkandıktan sonra üstünü basacak
kadar su ilave edilir arada suyu kontrol edilerek
pişmesine yakın içine kuru biber konur .Piştikten sonra
servis tabağına alınarak sarımsaklı yoğurt
dökülür.Tereyağında kırmızı toz biber eritilir üstüne gezdirilir.
İsteğe göre turşuyla servis edilir.Afiyet olsun.