Malemeler: (4-6 kişi için 24 adet)
hamuru için malzemeler;
- 4 su bardağı un
- bir tatlı kaşığı (silme) tuz
- su
harcı için malzemeler;
- 250 kg kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığından biraz az karabiber
- ½ çay bardak su
Yapılışı:
- bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
- diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
- meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
- hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
- hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir.
- hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.Ayranla tavsiye ederim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder