4 Nisan 2009 Cumartesi





ARNAVUT BÖREĞİ
  • 1 kg un
  • biraz tuz
  • aldığı kadar ılık su
  • sıvı yağ
İÇ HARCI
ıspanaklı,peynirli,kıymalı,pırasalı
evde ne varsa,onunla yapabilirsiniz.

YAPILIŞI
Un,tuz ve ılık suyla yumuşak hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamur biraz dinlendirilir,20 beze hazırlanır
küçük tabak büyüklüğünde açılır aralarına sıvı yağ sürülerek
5 er 5 er fırın tepsisi büyüklüğünde açılır (tepsi yağlanır)
tepsiye serilir.
2 katın arasına harcı konur
diğer 2 kat da üstüne serilir, yağ sürülüp fırına verilir
piştikten sonra başka bir tepsi yardımıyla ters çevrilir.
Bir sofra bezine sarıp biraz dinlendikten sonra,ayran,çay yada neyle isterseniz servis edilir.
harika bir açmalı börek.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: