27 Mart 2009 Cuma

BAKLAVA

Bu tarifi almanyada elif ablamdan öğrenmiştim.Ondan sonrada bayramların vazgeçilmez tatlısı oldu benim için.Arife günleri gecenin biri ikisi hiç farketmez illa yaparım ve çok beğenilir.Tavsiye ederim.Elif ablamında ellerine sağlık.
http://www.rehberalem.com/firmalar/25507/urun/baklava_128.jpg
Malzemeler
1 çay bar.süt
1 çay bar.sıvı yağ
2 yumurta
1 su bar.yoğurt
1 kaşık limon suyu veya sirke
1 kabartma tozu
1 fiske tuz ve şeker
aldığı kadar un
bol ceviz veye fıstık
(bu ölçüden iki tepsi çıkıyor
ama kalın olsun isterseniz bir tepside yapabilirsiniz)
Şerbeti
5 bar. su
5 bar. şeker
üstüne 1 paket margarin tereyağı (sıvı yağda olabilir)
Süt,yağ,yumurta,yoğurt,tuz,şeker,limon suyu yada sirke,kabartma tozu
karıştırılıp unla yumuşak hamur hazırlanır.
Fındıktan büyük 40 beze yapılır küçük tabak büyüklüyünde
nişastayla açılır.Beşer beşer tepsi büyüklüyünde açılır
aralarına bir iki kaşık şeker koyduğunuz dövülmüş
ceviz serpilir.Baklava dilimi kesilip üstüne eritilmiş kızgın dökülür yağ fırına verilir.
şerbeti dökülür.Afiyet olsun.(tepsi soğuk şerbet sıcak olacak)

Hiç yorum yok: