27 Mart 2009 Cuma

MEŞHUR İZMİR LOKMASI

LOKMA TATLISI:
2 su b. un
yarım p. yaşmaya
2 çorba k. tozşeker
2 çorba k. tereyağı
1 su b.süt
1 yumurta
su

Şerbeti için:
4 su b. tozşeker
2,5 su b. su
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın.
Üzerine toz şekeri alın.
Başka bir yerde yaş mayayı,su ile eritin.
Unun ortasını havuz şeklinde açın.Ortasına
eritilmiş mayayı,sütü alıp karıştırın.
daha sonra eritilmiş tereyağını ve kar haline getirilmiş

yumurta akını da ekleyerek yumuşak bir hamur elde

edin.Tavaya sıvıyağı alın. hamurdan kaşık yardımıyla

alıp kızartın. Şerbeti için ise 4 su bardağı toz şeker ile

2.5 su bardağı suyu kaynatın ve soğutun.
Lokmaları soğumuş şerbetin içine atıp birkaç dakika

karıştırdıktan sonra servis tabağına alarak sıcak olarak

servis edin.

Hiç yorum yok: